Power off

Hoe fijn is het dat we even niets hoeven, tijd om te relaxen, tijd voor elkaar, tijd om leuke dingen te doen. Gewoon de touwtjes even laten vieren, de spanning eraf. Niet door de wekker gewekt worden, maar door de geur van vers gezette koffie of het geluid van de vogels buiten.  

 

Vaak zoeken we in de vakantie ook leuke activiteiten op: we gaan zwemmen, naar speelparken, wandelen in de nieuwe omgeving, waterfietsen, suppen, gezellig de stad in of juist de rust van de natuur opzoeken. Dus nog wel steeds lekker in beweging, maar dan met een andere insteek. 😊

 

 

 

En deze andere manier van bewegen en tot rust komen, die hebben we hard nodig. Helemaal in deze (en de afgelopen) tijd waarin er veel op ons af komt. We moeten schakelen op omstandigheden waar we allemaal volop in zitten en dat doet wat met ons.

 

Dus ja, fysieke rust is meer dan welkom, maar het mentale gedeelte kan zeker ook ontspanning gebruiken. Ons lichaam en onze geest staan in verbinding met elkaar en beïnvloeden elkaar. Alles wat we denken vertaalt zich naar ons lichaam en heeft een fysieke reactie.

 

Om even in de vakantiesferen te blijven: Beeld je eens in dat je voor een  metershoge steile glijbaan staat, waar je met volle snelheid met je zwembroek in je bilnaad in het zwembad weer uit komt! Voor de één een feestje waarbij de adrenaline door het lijf giert, maar voor de ander angstaanjagend als hij of zij onderaan die glijbaan met klotsende oksels staat te kijken.

 

Lieve mensen, heb een fijne vakantie, geniet, rust bewust, ontspan, even de power off, beweeg richting een terras of over een gezellige boulevard, maar doe dingen waar je blij van wordt. Laad jezelf op deze manier weer op zodat we na de vakantie uitgerust en met nieuwe energie aan de slag kunnen.

 

Sportieve groet,

Andrea

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.