Even voorstellen - Karen Marcus

Bij de Powerwalk Club hebben we inmiddels een keur aan instructeurs met veel verschillende achtergronden. Leefstijlcoaches, dansleraressen, beweegtherapeuten, hardlooptrainers.

Hoogste tijd om ze aan jullie voor te stellen en we beginnen met Karen Marcus, sinds kort onze instructeur in Amersfoort. 

 

1. Wie is Karen Marcus en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Karen Marcus, 41jaar, 16 jaar getrouwd met de liefste! Ronald en samen hebben wij 2 kinderen, Mandy en Dean. In 2012 ben ik begonnen met hardlopen omdat ik kampte met een depressie en eerlijk is eerlijk, er mochten wel wat kilo’s vanaf. Het hardlopen ging mij toen zo goed af dat de kilo’s er vanaf vlogen en ik er helemaal in op ging. Tegen mijn depressie was dit ook het beste medicijn en dit alles bij elkaar gaf mij veel voldoening en zelfvertrouwen. Ik geloofde weer in mezelf en werd een heel ander blij mens.

Inmiddels ben ik 3 marathons rijker én ben ik gediplomeerd hardloop trainer. Ik heb er gelijk mijn werk van gemaakt! Het feit dat ik anderen door het geven van trainingen kan motiveren en inspireren geeft mij enorm veel voldoening. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf en daarnaast heb ik nog een tweede passie dat is gezonde recepten maken. Deze kun je o.a. vinden op de hardloop website van ProRun.

 

2. Waarom ben je gaan Powerwalken?

In Corona tijd ben ik naast het hardlopen veel gaan wandelen. Dit gaf mij momenten van bezinning en ontspanning waarbij ik al snel tot de conclusie kwam dat ik daar wat mee moest gaan doen.  Ook hoorde ik vaak de opmerking dat voor menigeen het hardlopen een te hoge drempel was. Of dat zij het hardlopen echt niet leuk vinden maar wandelen wel.

Als snel kwam ik bij de Powerwalk Club uit waarmee ik deze doelgroep kon bereiken.

Ik ben zo blij dat ik deze stap genomen heb want na het behalen van mijn diploma kreeg ik al snel een groep enthousiaste dames die graag willen Powerwalken!

 

3. Hoe belangrijk is bewegen voor jou?

Zonder bewegen voel ik mij niet compleet. Het is voor mij een levensstijl. Vaak krijg ik de vraag hoe ik het allemaal doe, maar het is een kwestie van prioriteiten stellen. Heb ik een drukke dag, dan zet ik mijn wekker wat eerder.

 

4. Wat zeggen deelnemers over het Powerwalken?

Ik heb een leuke groep gemotiveerde, enthousiaste dames en vind de gezelligheid ook heel belangrijk. Natuurlijk wordt er hard gewerkt maar ik wil dat mijn deelnemers met plezier naar een training komen en ervaren dat sporten leuk is.

Gelukkig krijg ik vaak te horen: “Oh, is de tijd nu al om?” Of “Het was weer gezellig!” En “Ik kan voelen dat ik weer getraind heb.” Dit maakt mij een gelukkig mens.

 

5. Heb je nog een droom?

Ik heb nog steeds dromen. Zo droom ik ervan mezelf nog steeds te blijven ontwikkelen als trainer en als mens. Ik hoop nog meer mensen plezier in sporten te laten beleven. Daarnaast is voeding voor mij ook erg belangrijk en krijg vaak de vraag hoe ik afgevallen ben of hoe ik dat heb gedaan. Mijn droom is nog steeds mijn eigen kookboek waarin al mijn recepten gebundeld staan. En ik mensen kan laten zien dat gezond eten niet saai of niet lekker is maar juist veel voldoening geeft.

 

Wil je met Karen PowerWalken, klik dan hier!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.