Wat is PowerWalk?

We krijgen vaak de vraag "Wat is PowerWalk?"

 

PowerWalk is wandelen met een iets hogere snelheid. Voor Power Walk moet je te allen tijde minstens één voet in contact met de grond hebben.

 

Waarom is PowerWalk zo goed voor jou?

 

PowerWalk is wandelen met een Lage belasting waarbij het hele lichaam wordt gebruik. Hoe meer je je lichaam gebruikt hoe beter je spierspanning verbetert. PowerWalk geeft je een gezonde boost. Het grote voordeel van PowerWalk is dat het gemakkelijk in je dagelijkse leven kan worden opgenomen. Het verbetert ook je immuunsysteem en is goed voor je algemene gezondheid. De kans op blessures is nihil.

 

PowerWalk is ook goed voor het verbranden van calorieën. Een persoon van 60 kilo verbrand ongeveer 120 calorieën met 30 minuten wandelen. Gaat deze persoon 30 minuten PowerWalken dan verbrand hij/zij ongeveer 180 calorieën. 

 

PowerWalk kan helpen bij het verhogen van het goede cholesterolgehalte en het verlagen van het slechte. Net als bij Mindful Walk werkt PowerWalk Stress verminderend -  Regelmatig PowerWalken helpt om je focus en concentratie te verhogen.

 

Wist je dat de endorfines die door de inspanning in de hersenen vrijkomt resulteren in een meer ontspannen gevoel. Ook kan het zelfs de symptomen van depressie en angst verminderen.

 

PowerWalk kun je zelfstandig doen maar je kunt het natuurlijk ook gezellig in een PowerWalk groep doen. Wij organiseren in het hele land wekelijkse PowerWalk trainingen.

 

Wil je meer weten over Power Walk vul dan onderstaand formulier in.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.