Even voorstellen: Powerwalkpartners Dennis en Jolanda

Wie zijn Dennis en Jolanda en wat doen jullie in het dagelijks leven?

Ik ben Jolanda, levenspartner, Mindful Run partner en PowerWalk partner van Dennis.

Werk als Praktijk Ondersteuner GGZ voor een huisartsenpraktijk in Harderwijk, de plaats waar ik al heel lang en heel graag woon.

De Veluwse bossen, heide, stuifzanden in de achtertuin en de randmeren in de voortuin zijn voor mij de plaatsen waar ik graag ben, wandelen, hardlopen, mountainbiken, racefietsen, zeilen en daarnaast ook de activiteiten mag aanbieden voor de Mindful Run en PowerWalk. Ongekende luxe en daarvoor ook heel dankbaar.

Ik ben Dennis. Nadeel van de tweede zijn is dat het gras al een beetje is gemaaid. Maar als het gaat om dankbaar zijn voor de omgeving waar we wonen en leven kan ik me helemaal aansluiten bij Jolanda. Ik ben werkzaam als Deskundige Infectiepreventie in het ziekenhuis in Harderwijk, een prachtige maar intensieve baan dus hoe mooi is dat om te compenseren door zelf lekker te sporten en met deelnemers aan Mindful Run (etc.) cursussen of met PowerWalkers in het bos bezig te zijn.

 

Waarom zijn jullie gaan PowerWalken?

Eigenlijk een cadeautje wat zich aandiende. Vanuit de Mindful Run en Mindful Walk cursussen horen we heel regelmatig dat deelnemers het zo jammer vinden dat het na 5 weken al weer voorbij is. Men heeft dan behoefte aan iets blijvends: iedere week.

Lang niet iedereen zoekt dan de fysieke inspanningen van het PowerWalken, maar veel deelnemers vragen ons of we niet wekelijks door willen gaan. PowerWalken biedt ze dan een leuke uitdaging om conditioneel en fysiek te versterken. Daarom hoefden we niet lang te twijfelen om PowerWalk aan ons aanbod toe te gaan voegen. We bieden pas sinds 1 maart PowerWalk aan, maar in die maanden zijn we al lekker gegroeid en kunnen nu twee serieuze groepen laten sporten, waarbij we een mooie kruisbestuiving zien tussen Mindful Run en -Walk cursisten met PowerWalk deelnemers.

 

Hoe belangrijk is bewegen voor jullie?

Zoals je bij de eerste vraag al kunt lezen………..héél belangrijk. Met enige trots kijken we terug op een leven lang hardlopen, de prachtige marathons, de beklimmingen op de fiets van al die hoge bergen, onze fietsreizen, maar bovenal het genieten hiervan. We gaan echt niet beweren dat het presteren altijd secundair was aan het genieten, maar er was en is heel veel te genieten als je beweegt.

 

Wat zeggen deelnemers over het PowerWalken?

Ze zijn super enthousiast. Sinds 1 maart zijn we (nog) niemand kwijtgeraakt. Iedereen die er aan begint blijft het doen. We horen terug dat men merkt dat de conditie beter wordt, het gaat allemaal iets makkelijker, men vindt het heerlijk om in het bos te zijn.

Ieder wild zwijn, ree of edelhert is weer een ohhhh en ahhh beleving. Het herkennen van wildsporen, kennis maken met de eiken processierups ☹, de seizoenen, vogelgeluiden. Soms heeft het wel een beetje hoog “vroege vogels” gehalte waar we wel heel graag aan meewerken.

 

Hebben jullie nog een tip die jullie met ons willen delen?

Niet echt, maar we willen wel kwijt dat we het geweldig vinden dat op zo’n grote schaal zoveel instructeurs bezig zijn met mensen te laten bewegen. Super. TIP: ga door!

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.